Ал Пачино като Тони Д‘Амато в зрелищната  спортна драма на

...
Ал Пачино като Тони Д‘Амато в зрелищната  спортна драма на
Коментари Харесай

Една битка, една стъпка, една победа | Ал Пачино и „Всяка една неделя”

Ал Пачино като Тони Д‘Амато в зрелищната  спортна драма на Оливър Стоун „ Всяка една неделя ". Речта на Пачино, влезнал в кожата на умел треньор по американски футбол споделя всичко, което води към успеха. Не единствено на зеления терен, а и в живота. Защото всеки ден е борба, за която е нужно да сме готови, всяка крачка е дребното, което ни кара да вървим по пътя към огромната фантазия, а вярата в успеха е всичко. Готови ли сте за нея?

  

Не знам какво да ви кажа. Остават 3 минути до най-голямата борба в професионалната ни кариера. Днес е решителният ден. Или ще станем още веднъж тим, или ще ни смачкат. Ще ни мачкат сантиметър по сантиметър, мач по мач…

В момента сме в Ада, господа! Повярвайте ми. И можем да си останем там и да им позволим да ни размажат… Или можем с пердах да си пробием път към слънцето. Можем да се измъкнем от Ада, сантиметър по сантиметър.

Аз не мога да го свърша вместо вас. Прекалено остарял съм вече…

Когато се огледам и видя младите ви лица, си мисля, че направих всички вероятни неверни избори в живота. Не знам дали ще ми повярвате, само че пропилях всичките си пари. Прогоних всички, които в миналото са ме обичали. Напоследък даже не претърпявам лицето, което виждам в огледалото.

Когато човек остарее, той губи някои неща. Това е част от живота.

Но научаваме всичко това, чак когато стартираме да го губим. Накрая разбираш, че животът е игра на сантиметри. Също като футболът. Защото и в двете игри - и в живота, и във футбола, имаш извънредно дребна опция да грешиш. Една стъпка в неверната посока и всичко отива напразно.

Една секунда забавяне и изпускаш момента.

Сантиметрите, които ни трябват, са на всички места към нас. Те са във всяка дребна опция, във всяка минута и секунда. Целта на нашия тим е да се бори за сантиметъра. В този тим разкъсаме себе си и всички към нас в името на този сантиметър. Ние се борим за него със зъби и нокти, тъй като знаем, че когато съберем всички извоювани сантиметри, те ще очертаят границата сред успеха и провалянето! Между живота и гибелта!

Във всяка борба този, който е подготвен да почине, ще завоюва сантиметъра. И в случай че аз не преставам да пребивавам, това е тъй като не съм се отказал да се боря до гибел за този сантиметър.

Защото това е животът! Сантиметрите, които имате пред себе си!

Не мога да ви накарам да успехите!

Погледнете индивида до вас! Погледнете го в очите! Ще видите очите на човек, който ще се бори дружно с вас! Ще видите очите на човек, който ще се жертва за тима, тъй като знае, че когато се наложи, ще извършите същото и за него!

Това значи тим, господа! Сега от нас зависи дали още веднъж ще станем тим или всеки от нас ще почине самичък.

Това е футболът, момчета. Това е всичко. И по този начин... Какво ще извършите?

   

Al Pacino - Any Given Sunday - " Inch By Inch "

Any Given Sunday, 1999, Director Oliver Stone
Изображения: thatwasabitmental.com, highdefdigest.com, craveonline.com, film.com, express.co.uk

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР